tiistai 7. lokakuuta 2014

Atlantin rannalla: Reykjavik

Loma Islantiin sisälsi vesisadetta, kotoisia kahviloita, kuumaa kaakaota, upeita maisemia sekä hyvää ruokaa ja juomaa.

Reykjavikissa sanonta "mereltä tuulee" sai aivan uuden merkityksen. Mereltä tuuli, ja kovaa. Nyt myös ymmärrän miksi joka kaupassa myytiin norjalaisvillatakkeja. Siellä on KYLMÄ.

Reykjavik on pieni kompakti kaupunki, joka on täynnä ihania pikku kahviloita. Niihin on mukava mennä pitämään sadetta ja kylmää kuuma kuppi kourassa.

Yksi Reykjavikin erikoisuus on peltitalot, joita näki kaikissa eri väreissä.  Samoin pidin kovasti talojen kyljissä olevasta taiteesta. Voi miksi Suomessa ei uskalleta tehdä samaa.

Jostain syystä vanhanajan sotalentokoneita pörräsi kaupungin yllä. Hienon näköisiä olivat ja äänet kuin elokuvista.




















2 kommenttia:

  1. Mahtavia kuvia! Näyttää hienosti Reykjavikin rosoisen kodikkuuden, mikä tuli mulle yllätyksenä, kun en ole siellä käynyt. Vielä.

    Myytiinkö niitä villatakkeja todellakin norjalaisina? Islantilaisneuleet on nimittäin myös käsite, molemmilla mailla on omat mallit ja kuviot, jotka kyllä osittain on hyvin samannäköisiä.

    VastaaPoista
  2. Nonni, enhän mä edes tiennyt, että islantilaisneuleet on käsite, mulle kaikki on vaan norjalaisia :D Ei niitä norjalaisia myyty :)

    Mulle tuli yllätyksenä kuinka "taiteellinen" kaupunki Reykjavik on. Siellä on mm. kokovalkoisia taloja, ne oli aika makeita. Ja talotaidetta oli tosi paljon, ohessa vain pieni osa.

    VastaaPoista