tiistai 1. heinäkuuta 2014

Helppo ja raikas raparperimehu

Tein tänä kesänä ensimmäistä kertaa kotitekoista raparperimehua. Sokeria lainasin naapurimökistä ja raparperit hain ison kiven juurelta. Mummon vinkkivitonen: Mitä pienempi raparperi, sen mehukkaampi se on.

Niin helppoa oli mehun tekeminen, että kummastuttaa miksi en ole aikaisemmin kokeillut. Liekö lapsuudenkodin mehumaijatehdas jättänyt jonkin sortin traumat :D

Resepti:
1. Pilko raparperipötköt paloiksi. Älä kuori niitä, mikäli haluat juomasi kauniin haalean roosan väriseksi. Kuorittuina juomasta tulee vaalean vihertävää (kuten kuvassa).
2. Laita pötköt kattilan pohjalle ja täytä kattila runsaalla vedellä siten, että raparperit peittyvät. Vettä on hyvä olla ainakin puoli litraa.
3. Kiehauta noin 5-10 minuuttia. Tunnet raparperin tuoksusta kun juoma alkaa olla valmista.
4. Lisää sokeria maun mukaan ja maistele. Sokerilla pystyy säätämään makeutta/raikkautta hyvin, nämä kun eivät kulje ihan käsi kädessä. Mitä raikkaampi juoma, sitä vähemmän sokeria ja toisinpäin. Noin 2 dl sokeria puoleen litraan = makea juoma, 1 dl sokeria = raikas juoma.
5. Jäähdytä ja laita jääkaappiin viilenemään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti