tiistai 15. heinäkuuta 2014

Välimeren rannalla: Calella

Kesän lomareissu suuntautui Välimeren rannalla Espanjassa sijaitsevaan Calellaan, noin 50 km Barcelonasta pohjoiseen. Koin vaikeaksi löytää Calellasta mitään järkevää tietoa ennen matkaa, joten tässä muutama sananen paikasta.

Lomakohdetta valittaessa suomalaisten suosima Sitges oli shortlistalla myös, mutta kysely tuttavapiirissä ei vakuuttanut valitsemaan matkaa sinne. Valinta osui Calellaan, sillä Wikipedian mukaan siellä on vanhakaupunki ja kokemuksemme mukaan se yleensä takaa, että kaupungissa on jotain mielenkiintoista nähtävää. Kaupunkilomilla suuntaamme muutenkin pääkaupunkien lähellä sijaitseviin paikallisten suosimiin rantakaupunkeihin. Niissä on yleensä poikkeuksellisen hyvä tunnelma.

Odotukset ylittyivät reilusti. Calellan vanha kaupunki, joka on "piilotettu" hotellialueen sisään, oli upea ja idyllinen paikka. Siellä pääsi nauttimaan espanjalaisesta tunnelmasta parhaimmillaan. Sangria ja tapakset, vieno merituuli ja espanjalainen rento meininki yhdistettynä sopivaan määrään paikallisia ja turisteja, lämpimät illat ja yöt ja hienot rakennukset. Oi että. Ravintolasuosituksen annan paikalle nimeltä Luna Gaucha, joka on saanut myös Tripadvisorissa hyvät pisteet. Nam.

Vanhassa kaupungissa oli todella hyvät ostosmahdollisuudet - etenkin kaikki nahkainen oli todella edullista. Sieltä löytyi myös useita ketjuliikkeitä (mm. Mango, Stradivarius, Desigual jne). Suosin silti itse paikallisten pieniä liikkeitä, sillä hintataso oli älyttömän edullinen.

Calellan rantsu oli kompaktin kokoinen, mukavia kahviloita ja vesihuvittelua tarjolla sitä haluaville. Pisteet siitä, että yhtään kaupustelijaa ei kulkenut rannalla. Rannan päässä oli satama, josta lähti käsittääkseni paatti myös Barcelonaan.

Juna vei Barcelonaan Calellan keskustasta, ja matkaan kannattaa varata hieman yli tunti aikaa 19 pysähdyksen takia! Juna kulki pitkin merenrantaa, joten matka meni nopeasti maisemia katsellessa.

Jos saisin nyt valita hotellin, valitsisin ehdottomasti sellaisen, joka sijaitsee rannalla tai vanhassa kaupungissa. Hotellikompleksit olivat taattua 80-lukua, tehty massatuotantona ja halvimmalla tavalla. Tosin meidän hotellissa oli joka päivä ilmainen vesijumppa, joka yhdisti hotellivieraat: toiset jumppasivat, toiset katselivat - itse kuuluin tällä kertaa jälkimmäiseen joukkoon :)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti