sunnuntai 24. elokuuta 2014

Sairaan hyvä marenkikakku

Kipeänä kotosalla. Kurkkukipu from hell. Veto on pois, mutta sen verran on virtaa, että tajuaa olevansa tylsistynyt. Kaikki makea maistuu.

Pienen energiapiikin turvin sain idean leipoa marenkikakun marjoilla. Marenki on makeaa. Marjoista saa c-vitamiinia ;)

Eka yritys ei ollut mallia Strömsö: Unohdin voidella leivinpaperin! Gnnnnarrrgghh. Se satsi meni suoraan roskikseen.

Kakkoskierros onnistui jo paremmin. Ainoa mokani oli se kun yritin irroittaa marenkilevyä uunikuumana paperista ja se repesi. Makua se ei tietenkään haitannut, lähinnä verotti tyylipisteitä.

Kotibarista teki marenkitekeleen kylkeen lattea ja voi kun oli hyvää!





Marenkikakku/torttu/leivos (mitä nimeä haluaakaan käyttää) tehdään näin:
1. Erottele kolmesta kananmunasta valkuaiset omaan kippoonsa.
2. Sekoita valkuaiset vaahdoksi siten, että jos käännät kipon ylösalaisin mitään ei valu ulos.
3. Lisää 1,5 dl sokeria hitaasti sekoitellen.
4. Lisää teelusikallinen maissitärkkelystä sekä vaniljasokeria.
5. Öljyä leivontapaperi!!!
6. Tee kaksi suorakaiteen muotoista levyä pellille.
7. Paista uunissa 125 asteessa 1 h ja 30 minuuttia.
8. Jäähdytä!!
9. Kokoa kakku ja laita levyjen päälle kaikkea hyvää, esim. kermavaahtoa ja tuoreita marjoja, jäätelöä ja kinuskikastiketta...
10. Marenkikakku pehmenee jääkaapissa. Maun mukaan kannattaa kokeilla kummasta tykkää, pehmeästä vai kovasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti