sunnuntai 31. elokuuta 2014

Sitruunarisottoa ja siikaa

Kun on maannut viikon kipeänä ja makuaisti alkaa palautua, on pakko hemmotella itseään hyvällä ruoalla. Ja kauniilla kukilla ja virkkauksella.

Tässä tapauksessa hyvä, tai tarkemmin sanottuna erinomainen ruoka on sitruunarisottoa ja siikaa.

Näin se tehdään kahdelle:
1. Kaada kattilan pohjalle loraus oliiviöljyä ja 50 g voita. Kuullota 2,5 dl risottoriisiä öljyvoiseoksessa.
2. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa vettä ja laita sinne kasvisliemikuutio.
3. Keittele riisiä lisäilemällä kasvislientä riisikattilaan ja sekoittele samalla. Yhteensä tähän vaiheeseen kuluu puoli tuntia tai tunti.
4. Kun riisi on melkein kypsää, sekoita joukkoon raastettua sitruunankuorta 1 ruokalusikallinen, raastettua pecorino-juustoa 1 desilitra, sitruunan mehu, suolaa, pippuria, rosmariinia maun mukaan (eli paljon ;). Anna vetäytyä viisi minuuttia.
5. Keitä vaalea kala voissa pannulla.

Kaiken kruunaa tietty jälkkäri, kermakaramellijäätelöä kinuskikastikkeessa.

Taivaallista!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti