tiistai 2. syyskuuta 2014

Bataattiranskalaisia ja lohta wasabikastikkeella

 Toipilaana kaipaa ruokaan makua ja koko sairasloman ajan haaveilin sushista, jota normiarkena syön paljonkin. Niinpä päädyttiin kokkailemaan bataattiranskalaisia ja pannulla paistettua lohta wasabikastikkeella.

Näin ne tehdään:
1. Kuori bataatti ja pilko pellille "ranskalaisiksi". Pyöritä oliiviöljyssä ja suolassa. Lisää chiliä tai mustapippuria. Paista uunissa 250 asteessa 15 minuuttia.
2. Leikkaa lohifilee suikaleiksi ja paista ne pannulla voissa rapeaksi.
3. Wasabikastikkeen lohelle saat, kun sekoitat puoli tuubia wasabia desiin rypsiöljyä ja maustat lorauksella sitruunamehua ja teelusikallisella suolaa.

Wasabikastike näyttää ihan limalta lohen päällä, mutta aidosti se kruunaa koko homman. Tällä kertaa heiteltiin joukkoon risottokesteistä jäänyttä rosmariinia ja wau miten hyvin se sopi sekä bataatin että lohen kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti